Ruokaisat salaatit- Salaattivaihtoehtoja maailmalta

Vain muutamia kasviksia enemmän raaka-aineita sisältävät salaatit sopivat salaatit toimivat hyvin pääruokana. Alle listattuna erilaisia ruokaisia salaatteja Euroopasta ja kauempaakin.

Ruokaisa salaatti
  • Caesarsalaatti on maailman tunnetuimpia salaatteja ja sen kehitti Yhdysvalloissa ja Meksikossa asunut italialaistaustainen Caesar Cardini. Perusraaka-aineita ovat vihreä salaatti, krutongit, parmesaanijuusto. Kastikkeena toimivat sitruunan mehu ja oliiviöljy. Mukaan laitetaan usein myös kanaa tai muuta proteiinia.
  • Cobb-salaatti on vajaa 100 vuotta sitten Amerikassa syntynyt salaatti, jossa eri raaka-aineet kasataan lautaselle vierekkäisiksi riveiksi. Salaatissa on paljon eri raaka-aineita, joihin voivat kuulua salaatinlehdet, tomaatit, punasipuli, pekoni, kana, keitetyt kananmunat, avokadot ja homejuusto.
  • Horiatiki on perinteinen kreikkalainen salaatti. Simppelin salaatin raaka-aineet ovat sellaisia, joita kreikkalaisella maanviljelijällä on helposti käytettävissään. Pääraaka-aineita ovat tomaatti, kurkku, sipuli, oliivit(mieluusti kalamata) ja fetajuusto. Kokonainen fetajuustopala on tapana asettaa annoksen päällimmäiseksi muiden raaka-aineiden päälle. Kastikkeena käytetään oliiviöljyä
  • Nizzansalaatti on ruokaisa ranskalainen salaatti. Nizzan salaatin tärkeimmät raaka-aineet ovat raa’at kasvikset (tyypillisimmin paprika, sipuli ja artisokka), kala(usein tonnikala mutta voi olla muutakin) ja kananmuna. Kastikkeena käytetään oliiviöljyä.
  • Poke on havaijilainen salaattityyppi, joka on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut trendiruoaksi ympäri maailmaa. Pääraaka-aineena on tietysti kuutioiksi leikattu kala (poke). Muita tyypillisiä raaka-aineita ovat soija, furikake, chili, lime ja wasabi. Lisäksi mukaan voidaan laittaa monenlaisia kasviksia.
  • Shopska-salaatti on bulgarialaisen keittiön tunnetuimpia ruokia. Ruokaisan salaatin neljä perusraaka-ainetta ovat tomaatti, paprika, sipuli ja paikallinen sirene-juusto. Näistä raaka-aineista muodostuvat Bulgrian lipun värit: valkoinen, punainen ja vihreä.