Maa-artisokka – Mukula keittoihin ja pyreisiin

Maa-artisokka on alunperin Perun alueelta lähtöisin oleva, hieman perunaa muistuttava mukulakasvi. Mukulat ovat tummanruskeita, suht pieniä ja epäsäännöllisen muotoisia. Maa-artisokassa on paljom ravintokuitua ja hivenaineita, varsinkin rautaa. Nimestään huolimatta maa-artisokka ei ole latva-artisokalle.

Maa-artisokka

Maa-artisokka sopii erityisesti erilaisten sosekeittojen ja pyreiden raaka-aineeksi. Maa-artisokka on myös mahdollista paahtaa kuorineen, jos vain pitää huolta että se on pestu huolellisesti.

Maa-artisokka reseptit

Maa-artisokkakeitto (K-Ruoka)

Kermainen maa-artisokkapapukeitto (Chocochili)

Maa-artisokkapyree (K-Ruola)

Maa-artisokkarisotto (Soppa 365)

Maa-artisokkaperunapannu (Chocohili)

Kahdesti fritatut maa-artisokkalohkot ja sitruunadippi (Soppa 365)

Paahdetut maa-artisokat (Aamuset)