Soijarouhe on soijapavuista valmistettu kasviproteiinia ja se on muodostunut viimeisen 10 vuoden aikana yhdeksi keskeiseksi kasvisruokien raaka-aineena ja ns. ”lihan korvaajana”. Erityisesti soijaruohetta on käytetty jauhelihan ”korvaajana” esimerkiksi erilaisiin laatikko- ja pataruokiin, mutta hyvin säilyvää soijarouhe soveltuu todella moneen reseptiin.
Soijarouhe on kuitenkin rasvatonta joten rasvaa kannattaa lisätä kypsennysvaiheessa. Soijarouhe tulee myös turvottaa ennen käyttöä esimerkiksi kasvisliemessä noin 10 minuuttia, ainakin mikäli sitä ei itse ruuanlaitossa hauduteta kastikkeessa. Varsin neutraalin makuisen soijarouheen kanssa kannattaa myös käyttää rohkeasti mausteita.

Soijarouhereseptit
Kaalikääryleet soijarouhesta (Kotilesi)