Bataatti – perustiedot ja reseptejä

Bataatti on makeahko juures, jonka mukulat muistuttava perunaa, vaikkei se kasvina olekaan perunan läheinen sukulainen. Bataatti on kuitenkin varsin monipuolinen raaka-aine, jota voi ruuanlaitossa käyttää perunan kaltaisilla tavoilla. Englanniksi sen nimi on onkin makea peruna (sweet potato). Bataatti voi toimia ruuan pääraaka-aineneena esimerkiksi vuoka- ha pataruuissa tai lisukkeena esimerkiksi muusin muodossa. Bataatista myös tehdä sosekeittoa.

Bataattireseptit

Bataatti on alunperin lähtöisin Etelä-Amerikasta, mutta nykyään sitä viljellään laajasti ympäri maailman lämpimämpiä ilmastoalueita. Kuoreltaan bataatti voi olla punainen, violetti, ruskea, tai lähes valkoinen.

Bataattireseptejä

Bataattikeittoreseptit

Nopeahko bataattikeitto (Me Naiset)

Bataatti-kookoskeitto (Chocochili)

Chili-Bataattikeitto (Meira)

Tomaattinen bataattikeitto (K-Ruoka)

Kuohkea bataattikeitto (Arla)

Bataattilaatikkoreseptit

Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti (MTV)

Bataattilaatikko (Meillä kotona)

Bataattilaatikko (Kotikokki)

Bataattiranskalaiset reseptit

Bataattiranskalaiset ja mustapippuridippi (Arla)

Akseli Herlevin täydelliset bataattiranskalaiset (IS)

Bataattiranskalaiset ja chili-majoneesidippi (Meillä Kotona)