Agar agar on vegaaninen hyytelöimisjauhe. Se soveltuu leivontaan ja ruonlaittoon jos halutaan tehdä hyytelöitä, hyydykkeitä tai vastaavia ilman liivatetta. Se soveltuu hyvin myös vegaaniseen juustokakkuun. Hyytelöimisjauhe on tehty merilevästä, eikä sisällän ollenkaan eläinperäisiä ainesosia. Suomalaisen Meiran Agar Agaria on nykyään varsin laajasti saatavilla suomalaisista ruokakaupoista. Agar Agaria on jauheen lisäksi kuitenkin myös hiutaleina ja näitä annostellaan hieman eri tavoilla.
Hyytelö saadaan, kun ainetta lisätään pieneen määrään vettä. Tämän jälkeen seos keitetään pikaisesti tasaiseksi. Sitten seos kaadetaan hyydytettävään nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Agar Agar on alun perin lähtöisin Itä-Aasiasta, jossa sitä on käytetty vuosisatoja elintarvikkeiden hyytelöintiin.