Marinara on simppeli italialainen tomaattipohjainen pastakastike, mutta myös yksi tärkeimmistä osista Italialaista keittiötä. Se soveltuu sellaisenaankin pastakastikkeeksi, mutta siihen voidaan maun mukaan lisäillä lihaa, kalaa tai kasviksia. Ainoa raaka-aineet, joita tarvitset perus-Marinarakastikkeeseen ovat tomaatit, valkosipuli, basilika ja oliiviöljy.

Raaka-aineet
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 900 g kypsyä kaltattuja luumutomaatteja
- suolaa
- noin 10 tuoretta basilikanlehteä revittynä
Ohjeen vaiheet
- Kaltaa tomaatit upottamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne sen jälkeen
- Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat kullanvärisiä
- Lisää joukkoon tomaatit ja suola. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä kunnes katiske on sakeaa, kestää yleensä 15-20 min.
- Sekoita joukkoon revitty basilika
- Tarjoa kastike kuuman spagetin tai muun pastan kanssa.