Marinara-kastike – Italialainen perus tomaattikastike

Marinara on simppeli italialainen tomaattipohjainen pastakastike, mutta myös yksi tärkeimmistä osista Italialaista keittiötä. Se soveltuu sellaisenaankin pastakastikkeeksi, mutta siihen voidaan maun mukaan lisäillä lihaa, kalaa tai kasviksia. Ainoa raaka-aineet, joita tarvitset perus-Marinarakastikkeeseen ovat tomaatit, valkosipuli, basilika ja oliiviöljy.

Marinara kastike italialaisittain

Raaka-aineet

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 900 g kypsyä kaltattuja luumutomaatteja
  • suolaa
  • noin 10 tuoretta basilikanlehteä revittynä

Ohjeen vaiheet

  1. Kaltaa tomaatit upottamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne sen jälkeen
  2. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat kullanvärisiä
  3. Lisää joukkoon tomaatit ja suola. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä kunnes katiske on sakeaa, kestää yleensä 15-20 min.
  4. Sekoita joukkoon revitty basilika
  5. Tarjoa kastike kuuman spagetin tai muun pastan kanssa.