Gimbap(김밥) on korealainen ruokalaji, joka muistuttaa japanilaista sushia. Gimbap tarkoittaa kirjaimellisesti merilevää (”gim”) ja riisiä (”bap”), jotka ovat ruoan pääraaka-aineet.
Gimbap valmistetaan käärimällä maustettu riisi ja erilaiset täytteet paahdettuun merileväarkkiin. Rulla leikataan siisteiksi suupaloiksi ennen tarjoilua. Sushista erioten Gimbapissa ei yleensä käytetä täytteinä kalaa tai mereneläviä ja täytteet ovat usein keitettyjä tai paistettuja.

Tyypillisimpiä täytteitä ovat pikkelöidyt vihannekset kuten porkkanaa, kurkkua ja pinaattia. Täytteenä on usein kuitenkin myös juustoa tai lihaa. Variaatioita on kuitenkin lukuisia. Kutet monen muunkin korealaisen ruoan kanssa gimbapin kanssa tarjoillaan usein kimchiä.
Koreassa gimbap on suosittu mukaanpakattava eväs, mutta sitä tarjoillaan myös monenlaisissa tapahtumissa sekä ravintoloissa. Nykyään Koreassa on myös Gimbapiin erikoistuneita pikaruokaketjuja