Fritatta – Italialainen uunimunakas

Fritatta on italialainen uunimunakas, joka muistuttaa espanjalaista tortillaa. Fritattaan voidaan lisätä varsin liberaalisti muita raaka-aineita: lihaa, kasviksia ja juustoa. Sana fritatta juontaa juurensa italian kielen paistamiseen liittyvään sanaan friggere.

Fritatta

Fritattan erot tavalliseen munakkaaseen

  • Munakkaan täytteet / lisukkeet, tai ainakin osa niistä lisätään rikottuihin kananmuniin ennen paistamista
  • Fritatta paistetaan matalammalla lämmöllä ja pidempään.
  • Fritattassa munan rakenne halutaan rikkoa mahdollisimman täydellisesti tasaiseksi.
  • Siinä missä perinteinen munakas tarjoillaan useimmiten suoraan kuumana pannulta, tarjoillaan fritatta usein hieman jäähtyneempänä huoneenlämpöisenä

Fritattareseptejä

Uunimunakas eli fritatta (Snellman)

Fritatta – Italialainen munakas (Liemessä)

Frittata eli kasvismunakas (Yhteishyvä)

Frittatta eli uunimunakas (Järki Särki)