Meksikolaiset salsat

Tuliset ja vähemmän tuliset salsat ovat keskeisessä roolissa meksikolaisessa keittiössä tässä muutamia tärkeimpiä meksikolaisia salsoja

Pico del Gallo

Pico de Gallo on mahdollisesti tärkein meksikolaisessa keittiössä käytetty salsa. Perinteisesti Pico de Gallo on tehty tomaatista, sipulista ja chilistä. Mausteina suolaa, kuminaa, limemehua ja korianteria. Pico de Gallo on monia muita salsoja kiinteämpi ja soveltuu siksi hyvin vetisten tortillantäytteiden seuraksi.

Salsa Verde – Meksikolainen vihreä salsa

Perinteisesti Salsa Verden pääraaka-aineita ovat tomatillot ja vihreät chilit. Se on miedohko salsa, joka sopii hyvin suosituimpien meksikokaisten tortillaruokien täytteeksi, mutta sitä voi käyttää myös grilliruokien kanssa.

Guacamole

Avokadopohjainen dippi/kastike guacamole on meksikolaisen keittiön tunnetuimpia tuotoksia. Nimi guacamole tuleekin intiaanien avokaadoon viittaavasta sanasta ahuacat. Guacomolen valmistukseen käytetään Avokadon ohella kuitenkin muitakin mausteita.

Salsa Brava

Salsa Brava on suhteellisen tulinen salsavaihtoehto. Raaka-aineina toimivat tomaatit, sipulit, valkosipulit erilaisten chiien kanssa.

Salsa Diabla – Naispaholaisen salsa

Salsa Diabla on nimensä mukaisesti naispahoilaisen salsa, eli kyseessä on Meksikon tulisempia salsoja. Erona lähinnä perussalsoihin suurempi chilien määrä ja tulisempian laatujen käyttäminen.