Quesadilla on meksikolainen tortillaruoka, jonka täytteenä on ainakin juustoa. Tämän lisäksi siinä voi olla kaikkea muutakin kuten tortilloissa muutenkin: erilaista lihaa kuten kanaa tai jauhelihaa, kasviksia kuten papuja ja kastikkeita kuten salsoja tai guacamolea. Meksikossa käytetään useimmin maissitortillaa, mutta myös vehnäpohjaista tortillaa voidaan käyttää.

Tortillapuoliskoiden välissä oleva, paistettaessa sulava juusto sitoo puolikkaat ja niiden välissä olevat muut täytteet yhteen. Perinteisin käytetty juusto on Meksikossa on paikallinen oaxaca, mutta Yhdysvalloissa ja muualla länsimaissa käytetään usein cheddaria. Perinteisesti quesadilla on tehty taittamalla tortilla puolikuun muotoiseksi, mutta se voidaan myös tehdä kahdesta erilaisesta tortillaletusta, joiden väliin täytteet laitetaan.
Quesadilla-reseptejä
Nopeat ja Helpot Kanaquesadillat (Annin Uunissa)
Avocado & Mozzarella Quesadillas (Santa Maria)