Avokadopohjainen dippi/kastike guacamole on meksikolaisen keittiön tunnetuimpia tuotoksia. Nimi guacamole tuleekin intiaanien avokaadoon viittaavasta sanasta ahuacat. Guacomolen valmistukseen käytetään Avokadon ohella kuitenkin muitakin mausteita.
Perinteisessä reseptissä ainoa pakollinen ainesosa avokadon lisäksi on suola. Tyypillisimpiä muita mausteita ovat kuitenkin lime, korianteri ja jalopenot. Nykyään guacomoleen laitetaan usein kuitenkin myös sipulia, tomaattia, valkosipulia tai muita mausteita.
Itse tehty guacamole säilyy muutamia päivä jääkaapissa, mutta nykyään suomestakin saa monien elintarvikevalmistajien valmiita guacamolepurkkeja, jotka eivät toki pääse aivan itsetehdyn guacamolen makumaailman tasolle.
Tyypillisimmin guacamolea käytetään tortillojen ja nachojen kanssa, mutta se soveltuu myös esimerkiksi salaattien osaksi.