Rösti on perunaruoka, joka on monille ehkä hieman yllättäen lähtöisin Sveitsistä. Alkuperäisessä muodossaan se oli sveitsiläisten maanviljelijöiden aamupalaruoka, joka on sittemmin vakiintunut enemmän perunalisäkkeeksi lihan tai makkaran kanssa. Rösti on kuitenkin korostetummin saksankielisen Sveitsin ruokalaji. Rösti tunnetaan yleisesti myös Sveitsin epävirallisena kansallisruokana.
Rösti valmistetaan raastamalla perunaa ja paistamalla se pannulla öljyssä tai voissa. Mukana on yleensä myös juustoa, mutta mausteena on ainakin simppelisti suola ja pippuria. Sekaan voidaan laittaa muutakin, yleisimmin sipulia tai yrttejä, mutta myös pekonia sisältävät röstiperunat on joskus nähty variaatio. Perunaraaste lisäkkeineen paistetaan riittävän rauhallisesti pannulla matalalla lämmöllä molemmilta puolilta.
Rösti-perunat
Sveitsiläinen perunarösti (Kotiliesi)