Monenlaiset tuhdit liharuoat ja makkarat ovat saksalaisen ruokakulttuurin kulmakuvia. Alle listattu muutamia tärkeimpiä saksalaisia liharuokia.
- Bratwurst on saksan tunnetuin ja yleisin makkaratyyppi. Se valmistetaan yleensä sianlihasta tai joskus myös naudanlihasta. Sitä saa todennäköisesti makkarakojuista ympäri maan.
- Currywurst on alun perin Berliinistä lähtöisin oleva makkarapikaruoka, jonka erikoispiirre on currylla maustettu tomaattisose. Currywurst valmistetaan normaalisti bratwursista ja nautitaan ranskalaisten perunoiden tai sämpylän kanssa.
- Leberkäse valmistetaan jauhetusta naudan- ja sianlihasta, sekä . Vaikka nimensä perusteella se sisältää sanan ”maksa” (Leber), siinä ei ole maksa-aineksia. Se paistetaan uunissa tai pannulla, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.
- Rinderbraten on erityisesti joulunaikaan suosittu liharuoka.
- Rinderroulade on liharulla, jossa ohuen naudanlihasiivun sisään laitetaan pekonia, sipulia, sinappia ja suolakurkkua ja lopuksi kääritään.
- Sauerbraten on hapanpaisti, joka on valmistettu pitämällä lihaa marinoitumassa ja mureutumassa happamassa liemessä.
- Schweinshaxe on perinteinen liharuoka, joka on käytännössä paistettu tai haudutettu sianpotka. Se tarjoillaan usein hapankaalin ja perunoiden kanssa.
- Weisswurst on ”valkoinen makkara”, joka on erityisen suosittu Baijerin alueella. Weisswurstia ei paisteta pannulla tai muullakaan tavalla, vaan se valmistetaan keittämällä vedessä.