Ranskalainen ruokakulttuuri on tarjonnut maailmalle paljon, myös keittojen osalta. Tässä muutamia tunnettuja ja ehkä hieman vähemmän tunnettuja ranskalaisia keittoja.
Lista ranskalasista keitoista
- Bisque on kermainen soseutettu äyriäiskeitto. Äyriäiset voivat olla erilaisia rapuja, katkarapuja tai hummeria. Keitto on alun perin lähtöisin Etelä-Ranskasta.
- Bouillabaisse on tunnettu kalakeitto. Bouillabaissessa on normaalisti useammanlaista kalaa ja erilaisia äyriäisiä. Nämä voivat kuitenkin olla melkein mitä vaan kalaa, rapuja simpukoita tai muuta. Kasviksista siihen laitetaan ainakin tomaattia, mutta myös muita kasviksia voidaan käyttää.
- Crème Ninon on hieman hienostuneempi versio hernekeitosta. Hernepohjainen keitto viimeistellään kuohukermalla ja samppanjalla.
- Soupe à l’oignon (Ranskalainen sipulikeitto) on krutonkien kanssa tarjoiltava keitto välttämättömiä perusraaka-aineita ovat sipuli ja lihaliemi.
- Tourin on simppeli valkosipulikeitto.
- Vichyssoise on paksu sosekeitto, joka on valmistettu purjosta ja perunasta. Se voi olla joka alkuruoka tai pääruoka. Muita perusraaka-aineita ovat sipuli, kerma ja kanaliemi.