Italialaiset leivät: Focaccia, ciabatta ja muut

Italialainen keittiö tunnetaan monien muiden ruokiensa ohella myös laadukkaista leivistään. Alla listattuna muutamia tunnetuimpia italialaisia leipiä

  • Ciabatta on ehkä tunnetuin italialainen leipä, joka on muodoltaan litteä ja soikea. Valmistuspaikasta riippuen se voi olla huokoisempaa tai tiiviimpää.
  • Farinata on varsin ohut lähes rieskamainen leipä. Ne paistetaan hyvin kuumalla öljytyllä pellillä ja syödään nopeasti uunista poisottamisen jälkeen.
  • Focaccia on myös italian kansainvälisesti tunnetuimpia leipiä. Muodoltaan ja rakenteeltaan se muistuttaa hieman pizzaa, mutta päällä on “täytteinä” lähinnä vain yrttejä.
  • Muffuletta on sesaminsiemillä päällystetty pyöreä sämpylä, jota käyttämällä on Amerikassa luotu myöz tuhti täytetty voileipä.