Italialainen keittiö tunnetaan monien muiden ruokiensa ohella myös laadukkaista leivistään. Alla listattuna muutamia tunnetuimpia italialaisia leipiä
- Ciabatta on ehkä tunnetuin italialainen leipä, joka on muodoltaan litteä ja soikea. Valmistuspaikasta riippuen se voi olla huokoisempaa tai tiiviimpää.
- Farinata on varsin ohut lähes rieskamainen leipä. Ne paistetaan hyvin kuumalla öljytyllä pellillä ja syödään nopeasti uunista poisottamisen jälkeen.
- Focaccia on myös italian kansainvälisesti tunnetuimpia leipiä. Muodoltaan ja rakenteeltaan se muistuttaa hieman pizzaa, mutta päällä on ”täytteinä” lähinnä vain yrttejä.
- Muffuletta on sesaminsiemillä päällystetty pyöreä sämpylä, jota käyttämällä on Amerikassa luotu myöz tuhti täytetty voileipä.