Espanjalaisella ruokakulttuurilla on tarjottavanaan myös mielenkiintoisia jälkiruokia ja leivonnaisia. Tässä niistä tunnetuimpia.
- Alfajor on pieni hunajaa, mantelia ja mausteita kuten kanelia sisältävä leivonnainen. Niitä syödään Espanjassa ennen kaikkea jouluaikaan.
- Crema Catalana on nimensä mukaisesti lähtöisin Katalonian alueelta ja se muistuttaa vahvasti paahtovanukas Creme brûléeta.
- Churro: on erityisesti Madridin alueella suosittu pitkulainen munkki, jota usein dipataan paksuun suklaakaakaoon.
- Miguelito on Keski-Espanjasta lähtöisin oleva kermaa sisältävä ja tomusokerilla päällystetty voitaikinasta tehty leivonnainen.
- Ensaïmada on Baleaareilta lähtöisin oleva kierrepulla.
- Pestiños on erityisesti joulunaikaan suosittu makeaa naposteltavaa. Leivonnaiset uppopaistetaan oliiviöljyssä ja päällystetään hunajalla, sokerilla ja kanelilla.
- Tarta de Santiago on Galiciasa lähtöisin oleva mantelikakku
- Turrón on nougata muistuttava, aikoinaan maurien Espanjaan tuoma makeinen. Ne valmistetaan tyypillisesti hunajasta, manteleista, sokerista ja kananmunan valkuaisesta.