Espanjalaiset jälkiruoat ja leivonnaiset

Espanjalaisella ruokakulttuurilla on tarjottavanaan myös mielenkiintoisia jälkiruokia ja leivonnaisia. Tässä niistä tunnetuimpia.

Espanjalainen jälkiruoka churro
  • Alfajor on pieni hunajaa, mantelia ja mausteita kuten kanelia sisältävä leivonnainen. Niitä syödään Espanjassa ennen kaikkea jouluaikaan.
  • Crema Catalana on nimensä mukaisesti lähtöisin Katalonian alueelta ja se muistuttaa vahvasti paahtovanukas Creme brûléeta.
  • Churro: on erityisesti Madridin alueella suosittu pitkulainen munkki, jota usein dipataan paksuun suklaakaakaoon.
  • Miguelito on Keski-Espanjasta lähtöisin oleva kermaa sisältävä ja tomusokerilla päällystetty voitaikinasta tehty leivonnainen.
  • Ensaïmada on Baleaareilta lähtöisin oleva kierrepulla.
  • Pestiños on erityisesti joulunaikaan suosittu makeaa naposteltavaa. Leivonnaiset uppopaistetaan oliiviöljyssä ja päällystetään hunajalla, sokerilla ja kanelilla.
  • Tarta de Santiago on Galiciasa lähtöisin oleva mantelikakku
  • Turrón on nougata muistuttava, aikoinaan maurien Espanjaan tuoma makeinen. Ne valmistetaan tyypillisesti hunajasta, manteleista, sokerista ja kananmunan valkuaisesta.