Picanha on erityisesti Brasiliassa arvostettu naudanlihan leike, joka on suosittua grilliruokaa ja rodiziojen tarjontaa. Picanha saadaan naudan takaosasta ja se sisältää paksun rasvakerroksen, joka antaa lihalle sen tunnusomaisen maun ja mehukkuuden.
Leike nousi suosituksi São Paulon Bixigan kaupunginosassa 1950-luvulla, mutta alkujaan sitä ei käytetty grillissä. Picanhan grillauksen popularisoi kuitenkin Dinho’s-ravintola vuonna 1973, joka alkoi paistaa sitä perinteisellä brasialaisella tavalla avotulella.
Perinteinen valmistustapa Brasiliassa on grillata picanha tikussa, käyttäen hyvin vähän mausteita, tavallisesti vain karkeaa merisuolaa. Tällöin rasvakerros jää paistamisen ajaksi lihan päälle ja antaa sille maukkaan, rapean pinnan samalla kun liha pysyy mehevänä.

Picanha on kuitenkin saanut jalansijaa myös muualla maailmassa, erityisesti Portugalissa picanha on suosittua. Kuitenkin myls Yhdysvalloissa ja muualla Latinalaisessa Amerikassa picanha on yleistynyt erityisesti grillausruokien ystävien keskuudessa.