Wellingtonin pihvi (Beef Wellington) on englantilaisen keittiön hieman glamourisempia ja juhlavampia ruokia, joka soveltuu hyvin juhlaruoaksi. Ruokalaji on nimetty 1800-luvulla eläneen Arthur Wellesley Wellingtonin mukaan.
Ruoassa naudan sisäfilee on kääritty voitaikinakuoreen. Jotkut käyttävät muutakin lihaa, mutta simppelisti suoalla ja mustapippurilla maustettu naudan sisäfilee ehdottomasti oikea alkuperäinen.
Lehtitaikinakuoren sisään laitetaan yleensä myös sipulia, sieniä ja joskus myös lisäksi Parman kinkkua ja lopulta kokonaisuus paistetaan uunissa. Taikinakuori ja sen sisään piilotettu liha siivutetaan tarjoiltaessa ohuehkoiksi paloiksi ruokailijoiden lautasille.
Beef Wellington-reseptejä
Beef Wellington eli naudanfilee taikinakuoressa (Meillä Kotona)
Liharuokien aatelinen Beef Wellington Gordon Ramsayn tapaan (Kulinaari)